Familien Dams stamtræ

Du er havnet på siden, der giver adgang til familien Dams stamtræ. Vi tager udgangspunkt i Anne og Benny Dams familier. Arbejdet med stamtræet startede, da Anne og Benny til deres sølvbryllup fik en bog med stamtræsoplysninger af døtrene, Pernille og Merete.

Oplysningerne fra bogen var også lagt på CD, og en del af oplysningerne er direkte lagt ud i kopi. Andre er samlet ved snak med ældre familiemedlemmer. Der er stadig oplysninger i bogen, som ikke er brugt. I Annes familie er der data på enkelte familiemedlemmer tilbage til 1468. Og dem har der ikke været tid til at lægge ud endnu.

En grafisk præsentation af stamtræet er under opbygning - den er ikke komplet, men giver alligevel et godt overblik over en del af familien.

Siderne er fremstillet ved brug af programmet GenoPro.  Det er et program der kan hentes på nettet til fri anvendelse. Man indlægger data i et grafisk opbygget stamtræ. Programmet indeholder en rapporteringsdel, som kan bruges til at generere forholdsvis færdige sider til Internet.  Hvis man ikke selv har en hjemmeside, kan man etablere den hos Geocities.com eller Tripod.com. Program og vejledninger er på engelsk.

Det gratis program har visse begrænsninger. Det gør hele tiden opmærksom på, at man bør anskaffe en version uden begrænsninger. Den kan nu også fås gratis, idet betalingen finder sted ved at man tvinges til at se reklamer på sin egen skærm. For mit vekommende belastede reklamerne computeren så meget, at jeg måtte afinstallere versionen igen. Alternativet er, at man køber firmaets guld-version til pt. 34 dollars. Den er reklamefri og med gratis opdateringer i fem år.

De næste versioner af GenoPros program vil efter sigende indeholde forbedringer, så jeg ovenfor med rette kan fjerne bemærkningen om, at de dannede sider kun er forholdsvis færdige.

Du er velkommen til at klikke på familiemedlemmerne til venstre.

God fornøjelse!

juli 2001, Benny Dam

GenoPro - Picture Your Family Tree!
Copyright © 1998-2001 GenoPro Inc. All rights reserved. GenoPro and the GenoPro logo are trademarks of GenoPro Inc.